Български Руский язык English
0894 700 233 ; Работно време: 10 - 19 ч. computersoft@abv.bg

Нови професионални разработки при инсталиране на компютърна техника.

Инсталирането и преинсталирането на лаптопи, компютри и таблети стана ежедневно занимание за мнозина. Малко са тези, които се обръщат към сервиз за компютърна техника, когато се нуждаят от инсталиране и преинсталиране. При повечето случаи сами се пробваме да правим преинсталация. Разбира се не винаги се получава желан резултат при това, но това надали ще спре ентусиастите.

Само че има много неща във връзка с тези професионални сервизни дейности, които вероятно не знаете. Дядо ми често обичаше да казва: „ Когато правиш една работа, гледай винаги, как може да я направиш по-добре.“ В тази връзка, когато правим инсталация и преинсталация на лаптоп например има много неща, които могат да бъдат направени по-добре, по-качествено и по-бързо. А защо не и автоматизирано?

Автоматична инсталация на Windows

Малко са тези, които са чували за Autounattend при инсталиране на Windows. Това е малък xml файл, който позволява инсталацията на Windows да се извърши напълно автоматично. Вместо да чукате по клавишите всеки път когато инсталатора на уиндоус ви попита нещо, по-добре се доверете на autounattend.xml. Пускаш инсталатора и чакаш да се появят десктопа с иконите готови само  след два рестарта на системата. Не е ли вълнуващо?

Настройване с драйвери.

Настройването на системата с всички драйвери, които ще са необходими може да ви се стори безумно досадно начинание. Не и ако ползвате Snappy Driver Installer за целта. Той ще предложи автоматично инсталиране на всички необходими драйвери за съответната компютърна система.

След като нагласите драйверите за устройства следва инсталирането на езикови и регионални настройки. Ако ползваме добър скрипт на Powershell за целта ще се изненадате че няма да има нужда да ровите повече по настройките за да си нагласите Windows за българските ни условия на работа.

Как да се справим с така наречения Bloatware ?

Безкрайните нови измислици на Майкрософт да интегрират какво ли не в своите нови операционни системи може да бъде ужасно за някои. Представете си, включвате компютъра и докато зареди изкачат един куп приложения от Майкрософт Store, прозорци с реклами и въпроси, на които нямаме отговор. Не е ли ужасно?

Хубавото е, че има начин да се избавим от излишните неща и да оставим само това което наистина ще ни трябва за да работим пълноценно.

В сервиз за компютърна техника „Изток“ сме разработили специален код, с помощта на който може лесно да се настрои и почисти операционната система от всичко излишно. С помощта на специализиран софтуерен код може да почистим бързо и лесно всичкия ненужен „Bloatware“ от всеки компютър и лаптоп.

Автоматизирано инсталиране на програми.

След като инсталирането или съответно преинсталирането на една машина е направено това още не е края на мъките.

Ще се наложи да се инсталират допълнително доста програми, за да може да работите нормално. Ако започнете да ги теглите и инсталирате една по една от нета, ще загубите много време и нерви, и не е само това. Ако ги изтеглите не от където трябва, ще напълните новата инсталация на Windows с вируси, още преди да сте успели да и се порадвате. След всяко инсталиране и преинсталиране е много важно да се подбере подходящ актуален софтуер. Тук на помощ идват автоматичните инсталатори. Чудесна възможност да направите професионално автоматичен инсталатор е например една малка руска разработка MInstAll с автор Дмитрий Малгин. Той ще направи възможно бърза последователна тиха инсталация на всички необходими програми.

Възстановяване на файлове и настройки.

Винаги когато се наложи да преинсталираме Windows на нашия компютър, го правим с голямо нежелание. Защо ли? Много просто. Губим си настройките и това ни дразни. Викаме си: „айде сега пак всичко от начало трябва да правя, да ровя в нета и браузърите, отметки няма, пароли няма, абе всичко е объркано…“

Не е толкова страшно, ако разполагате със специализиран код за възстановяване на всички настройки обратно след преинсталация. Мислите, че това е невъзможно? Съвсем не!

Има начин всички файлове и настройки от хром, мозила, опера и други приложения да бъдат възстановени едно към едно, както са си били. Условие за това е да разполагате с правилния код. 😊

Мислите, че вече знаете всичко за инсталацията и преинсталацията на компютри? Това не е така. Донесете вашия лаптоп и компютър в сервиза и ще се убедите в нашия професионализъм, като останете приятно изненадани от качеството и бързината на свършената работа.

 

За професионално инсталиране и преинсталиране.

Търсете ни на 0894 700 233. Успех на всички!