Български Руский язык English

Почистване на лаптоп за добро охлаждане

почистване на лаптоп

Почистването на лаптоп е единствения разумен начин за осигуряване на добро охлаждане.

Сервиз за лаптопи “Изток” иска да ви предложи една чудесна услуга, свързана пряко с доброто здраве на вашия лаптоп и състоянието на вашия настолен компютър. А това са:

  1. почистване на лаптоп, профилактика на лаптоп с разглобяване и смяна на охлаждащата паста, която пази процесора и видеокартата от прегряване. Смазване на вентилаторчето. В случай на по-сериозни проблеми извършваме и ремонт на лаптопи.
  2. почистване и оптимизиране на настолен компютър. Почистването става с разглобяване и продухване с пистолет със сгъстен въздух. Сменя се задължително термопаста на процесора и при нужда на чипсета и видеокартата.

Как да разберем, дали нашия лаптоп има нужда от подобна профилактика? Трябва ли да се почиства, да се чисти? Можем ли сами да го направим? Въпроси много, а отговорите са дори повече.

почистване на лаптоп за добро охлажданеИма ли нужда от почистване на лаптопа?

Отговора може да разберете сами, ако проверите някои неща. Така например, дали шуми и върти силно вентилатора на лаптопа когато поработи известно време. Усещате ли прегряване на места от корпуса или върху клавиатурата? Усеща ли се да духа струя топъл въздух от към радиатора и вентилатора на вашия лаптоп? Ако вентилатора шуми силно, корпуса на места прегрява и не се усеща силна струя топъл въздух да излиза безпрепятствено, значи имате сериозен проблем със вашия лаптоп. Време е да се погрижите за него и да го занесете на сервиз за професионално почистване. Сами не опитвайте да го чистите, защото може да го повредите, счупите при отваряне, или да окъсите и изгорите непоправимо. Може обаче лесно да проверите температурния режим на работа на вашия лаптоп като изтеглите тази програма. В прозореца ще видите параметрите на системата, както и температурите на някои от сензорите.

През колко време е добре да се почиства?

На колко време да се чисти, зависи най-вече от начина, по който го ползвате и средата в която работи вашия лаптоп. Така например, ако го ползвате предино в къщи, но пушите, имате котка, или куче в дома си,  които пускат косми, или пък често го ползвате легнали върху одеала , мъхести завивки, покривки, или китеници, значи почистването трябва да става като минимум веднъж годишно ако не искате да си изгорите лаптопа от прегряване. И обратно, ако се ползва в чиста среда свободна от прах, цигарен дим, косми и влакна, то профилактика може спокойно да се прави на две, или три години. Разбира се не бива да забравяте и софтуерните проблеми и най-вече опасността от нахлуване на вируси и необходимостта от тяхното периодично почистване.

Промоции за почистване на лаптопи

Всяка пролет ние правим промоция на почистване на лаптопи и компютъри, която се състои в следното:

1. Извършваме диагностика на вашия компютър или лаптоп по следните показатели: замерване на температурите на процесора, чипсета, видеокартата в състояние на нормално натоварване на системата и при 100% натоварване на компонентите на дъното. Ако температурите при максимално натоварване са в рамките на до 50-60 градуса по целзий за няколко минутен тест на системите, то вие се вмествата в категория отличници и не се нуждаете от почистване и каквато и да било хардуерна профилактика. В случаи на греене над 70 градуса се налага пълна профилактика със смяна на термопасти, смазка на винтилатора, почистване  и прочее сервизни дейности.

2. Отваряме сервизно вашия лаптоп и отстраняваме всички замърсители, пречещи на нормалното охлаждане и работа на лаптопа. Сменяме охлаждащата паста, където е необходимо, смазваме със специална смазка, която едновременно почиства и смазва, обезшумявайки по този начин вентилаторите, Сглобяваме всичко и тестваме системата и работните температури. Тестваме всички компоненти, извършваме софтуерна профилактика и почистване от вируси и спайуер, оптимизираме, след което вашия лаптоп е напълно готов за приключения.

3. При необходимост правим преинсталация на Windows-а, почистване и профилактика на операционната система и програмите, обновяване на ъпдейтите на Windows, обновяване на драйверите и програмите, както и плъгините към браузърите като адобе флаш, джава, силвърлайт, офис добавки и други…

За връзка със сервиза

Всичко това става само за един работен ден. Ремонт и почистване на компютър, ремонт и почистване на лаптоп, пакетни промоции. За промоции по почистване на компютри и лаптопи вижте в секцията за промоции, или се свържете директно с нас на 0894700233 …

Повече и за промоции по почистване на лаптоп и компютър виж тук