Български Руский язык English

Топ цена за почистване на лаптоп с отваряне.

Само 19 лева за цялостно почистване и смяна на термо паста!

Почистване на лаптоп и какво трябва да знаем?

Кои са проблемите при лаптопите, които най-много се случват? Как да ги разрешим навреме, така че да избегнем по-сериозни повреди?

Може би най-честия проблем е замърсяването поради затруднено охлаждане, а оттам започват и проблемите с прегряването. Други проблеми с лаптоп са заливане с кафе и напитки като кола, сок и вода, изтърване от високо, препъване в кабела на зарядното на лаптопа. От прах, косми и други замърсявания може даже да изгори чипсета и видео карта. Лошото при тези чипове е че те са запоени производствено за дънната платка. Това пък прави процеса на ремонт на лаптопа още по-труден и дори невъзможен и създава много сериозни трудности по време на ремонт. Въпреки всичко сервиз за лаптопи и компютри “ИЗТОК” успява да отстрани такива дефекти по дънните платки на лаптопите.

На колко време е хубаво да се прави профилактика, за да не прегрява и почистване на лаптопите от прах и замърсители?

Когато закупите нов лаптоп естествено той не се нуждае от чистене. Когато минат обаче две три години идва момент когато ще се наложи да го занесете за почистване. Знайте, че нуждата от почистване зависи от това как използвате лаптопа си. Тютюневия дим, прашния въздух в помещението, космите от животни и китеници правят така че лаптопа бързо се задръства и започва да грее повече от допустимото. Може сами да измерите температурите с програми като HWInfo например.

Какво включва пълната профилактика против прегряване?

Лаптопа  трябва да се отвори и разглоби на отделни слоеве. Много е важно крепежните елементи да се маркират и дори понякога е добре да се направи схема на ремонт и почистване на лаптопразглобяването. Отделя се вентилатора, а радиатора се почиства добре като се продухва отвсякъде с компресор. Надлежно се чисти от вътре, като първо се изтрива хубаво старата засъхнала термопаста. Проверяват се оригиналните подложки в какво състояние са преди да се прецени нуждата от тяхната смяна с нови. Със специална смазка се смазва вентилатора. Термопаста се сменя ако има нужда от това. Накрая всичко трябва да се сглоби и върне към първоначалното му състояние, но вече изчистен. Като финал се проверяват температурите на процесора и видеокартата дали са в норма. Системата се тества с бърнинг тест за наличие на остатъчно прегряване.

Защо трябва винаги да се проверяват лаптопите и да им се прави редовно почистване и профилактика?

Причините са сравнително разбираеми за всеки, дори за неспециалистите. При липса на редовно почистване на лаптоп се стига до бързо презагряване. При това е вероятно да се отлепи или чипсет, или видеокарта от дънната платка. Ако това се случи, то този лаптоп ще спре да работи и няма да тръгва изобщо. При включване екрана му ще остава черен. Единствено лампички по корпуса може би ще присветнат за момент.вероятно ще се покажат черти или странни цветни фигури по екрана му. Възможно е също да започне да се рестартира често с поява на син екран или без. При това лаптопа просто става мъртъв и не може да се ползва вече.

Ако това се случи имате само едно решение. Това е ремонт на дънна платка, който е скъп, става трудно и бавно. Цената за такава поправка може да достигне 140 – 200 лв., като при това не се гарантира че всичко ще бъде ок. Ако след такъв ремонт лаптопа издържи половин, или една година се счита, че ремонта е бил много успешен. Причината за това е че този вид ремонти на лаптопи са нетрайни. От друга старан почистването на лаптоп е приблизително около тридесет лева. Вие лесно може да видите разликата и да решите какво да правите.

Как може да научим лесно дали лаптопа ни е за чистене отвътре?

почистване на лаптоп с четка

Ето какво можете да срещнете при почистване на лаптоп

Преди да се започне почистване на лаптоп трябва да се проверят температурите на работа на процесора и видеокартата. Една от добрите програми за мерене на температури и бърнин тестове е AIDA64, или по старому Everest. Програмката може не само да измерва температурите, но и да натоварва всички компоненти на макс, като прави графика на температурата в целзии спрямо времето в минути и така следи състоянието на температурния режим при високо натоварване и дори претоварване на системните компоненти.  Съществуват и други софтуерни продукти показващи температурния режим на работа на компонентите на машината. Такива са напр. Core Temp за процесора, GPU-Z за видеото, HWMonitor пък дава показанията на всички сензори по компоненти.

Интересно ще е да видите как изглежда лаптопа отвътре когато се отвори. Наскоро снимах един за да го покажа после на неговия собственик да види как изглежда преди да бъде почистен отвора на вентилатора и решетката набита здраво с прах, която беше станала като килимче.

прах полепва по вътрешността на радиатора на лаптопНа мястото където е решетката на радиатора и от където преминава топлия въздух от вътрешността на лаптопа навън, отворът направо беше блокиран от наслоилия се прах и косми. Ако сте пушач, или някой пуши в помещението където работите, смятайте, че нещата стават още по-зле. Катранът от цигарите направо слепва прах и косми и блокира напълно отворите за въздуха. На снимката която направих може да се види как е извадено едно киче с отверка от мястото непосредствено преди решетката на радиатора.

Кога е нужно да се сменя термопаста, а кога не?

Новите лаптопи, които излизат често вървят с оригинални подложки, които осигуряват оптимално сцепление с чиповете и добра топлопроводимост. Когато подложките са в добро общо състояние е по-добре те да не се пипат. Да наистина има случаи, когато смяна на паста трябва да  се направи, но не винаги това е задължително условие за успешно почистване на лаптопа. Ако лаптопа не е чистен от много време и не е сменяна термо паста обаче, тя изсъхва и се напуква. Тогава е важно първо добре да се изстърже старата паста и да се забърше и махнат остатъците до блясък чипа, и едва после вече спокойно да се сложи от новата паста.

Имайте предвид, че далеч не всяка термална паста става за лаптопи. Пастата трябва да е специално за такива цели. Тя трябва да изглежда тъмно сива като дъвка и да е гъста. Термо паста за настолно PC обикновено не върши работа, или най-малкото не е подходяща за лаптоп. Те са евтини – може да е бяла на цвят, или сива с метален оттенък, но ако не е специално за лаптоп значи не става и не бива да се поема риск.

Как вирусите могат да станат причина лаптопа да прегрее.

почистване на лаптоп със смяна на подложкиВирусите, adware-а и изкачащи нежелани реклами имат пряко отношение към високата температура на лаптопа и в частност на процесора. Причината е че те товарят процесора постоянно и той прегрява. По този начин лаптопа ни дори да не е прекомерно задръстен с мръсотия от вътре, охлаждането е крайно затруднено и той започва да вдига висока температура. И не само това! Лаптопа ни става супер бавен, започва да цикли и да бави отваряне на страници в интернет. Работата с него става крайно затруднена. Ето защо е хубаво винаги, когато правим почистване на лаптоп и профилактика против прегряване на лаптоп на първо място да се провери и почисти от вируси и изкачащи реклами.

Не всички изкачащи прозорци са непременно класически вируси. По скоро те се загнездват във вашите браузъри – интернет експлорер най-често, хром и мозила.Наричат се с общото име “Adware”. Адауера има свойството да претоварва процесора. При всяко отваряне на уеб страница той се активира и прави едновременни връзки до множество нежелани сайтове и отваря ненужни и дори дразнещи рекламни прозорци. Този процес води до забавяне и зацикляне на процесите и до прегряване на процесор и видео карта. Ето защо винаги когато става дума за проблем с прегряване на лаптоп трябва първо да се провери и почисти от вируси и нежелани реклами.

Защо цената на почистване на лаптоп не може да се фиксира предварително, още докато си говорим по телефона?

изгорял чип следствие на прегряване на лаптоп LenovoВсеки случай със замърсен лаптоп е уникален. В сервиза имах случаи, когато лаптоп постъпва за почистване, а се оказва, че вентилатора му е повреден и дори не подлежи на ремонт, а трябва да се подмени с нов вентилатор. Тогава звъним на колеги, поръчваме нов, който трябва непременно да е за същия модел. После разглобяваме целия лаптоп до съставни елементи, демонтираме стария фен и слагаме новия, когато пристигне с пратката по куриер. В други случай пък се оказва, че лаптопа е ок и дори не е необходимо да се почиства от прах, но за сметка на това е задръстен здраво с всякакви вируси и зловредни програми. Тогава се почва едно чистене на вируси, което отнема не по-малко време отколкото почистването на лаптоп от прах с разглобяване. Така че всеки случай е строго индивидуален и преди да се направи диагностика със замерване на температури и тестове за стабилност на цялата система е рано да се дава диагноза.

Какви може да са последствията, ако не почистим лаптопа навреме?

дефектирал чип на лаптоп леново

Дефектирал чип на лаптоп Lenovo следствие на прагряване

Може да прозвучи банално, но последствията от прегряване на лаптоп и нередовното почистване на лаптоп може да са фатални. Сега ще се опитам да обясня защо е така. Нормално всеки лаптоп трябва да се охлажда. За тази цел производителите на лаптопи проектират един или повече охлаждащи отвори с вентилатор и медни серпентини, които да отвеждат топлината натрупваща се в жизнено важните чипове на дъното на лаптопа. Когато лаптопа е нов отворите са незамърсени и охлаждането е нормално. Топлина не се задържа и бързо се отвежда навън. С времето обаче се натрупват бързо битов прах, косми от домашни животни, като кучета и котки например, фини влакна от одеала, китеници, завивки, килими, мокети  и други.

Така се стига до момент, когато вътрешната температура на чиповете процесор, видео карта и чипсет става много висока, а охлаждането е възпрепятствано от струпаната мръсотия зад отвора. При систематично прегряване тези чипове дават дефекти и се повреждат необратимо. Това не бива да се допуска. Проблема е че когато чип прегрее, неговия ремонт става много труден и практически нетраен. Не препоръчвам ребол и презалепяне на чипсет и видеокарта на никой. Ремонта е крайно труден и нетраен, а гаранцията за успех е малка.

По-долу се постарахме да дадем някои цени за почистване, защото всеки обича да си прави сметка предварително и да знае колко всъщност ще му излезе ремонта или почистването.

Ето и конкретни цени за почистване на лаптоп:

Почистване на лаптоп цена без смяна на паста  – 30 лева

Почистване на лаптоп от прах с смяна на пастата – 40 лева

Почистване на лаптоп отвън и отвътре без смяна на пасти – 30 лева

Професионално почистване чрез профилактика на хардуерно и софтуерно ниво с почистване от прах включително вируси и зловреден код – 40 лева.

Пакетни промоции с почистване на лаптоп:

Промоциите това лято са страхотни. Реално преинсталирането на всеки лаптоп, който идва при нас за почистване е напълно безплатно! Така и почистването на всеки компютър и лаптоп дошъл за преинсталиране ви излиза също безплатно.

Цена на пакетна промоция за почистване и преинсталиране на операционна система – пакета е само 30 лева.

Цена на промо пакет почистване от прах отвътре със смяна на подложките и/или термопаста плюс почистване от вируси, ад- и спайауер – само 35 лева.

В сервиза почистването на лаптоп става бързо – от няколко часа след приема, до най-късно на следващия работен ден. Всяко лято имаме промоции, както индивидуални така и пакетни за почистване на лаптоп, почистване и преинсталиране. Промоциите при нас започват от 01 май всяка година и продължават до октомври месец. Това е сезона на най-често срещани проблеми с прегряване на лаптопите. Не чакайте да стане белята, по-добре побързайте да почистите и профилактирате лаптопа си при нас.
За контакт със сервиза за почистване на лаптопи – 0894700233.

Промоции пролет-лято 2018!

Супер промоция за пролет-лято 2018!

промоция почистване лято 2016Светкавично почистване на компютри, лаптопи и друга техника.
Заедно с това – Безплатна софтуерна и хардуерна диагностика за вашия лаптоп и компютър.
Безплатна софтуерна профилактика с почистване от вируси!
Само това лято вземате 70% отстъпка от всяко почистване и профилактика.
Почистване на лаптопи много бързо само за 60 минути на цена от 19 лева.
Почистване на настолни компютри (PC) светкавично само за 20 минути на цена от 14 лева.
Не само вие се потите по жегите. На компютрите също им е горещо и прегряват.
Експресно почистване на лаптопи от замърсители, смазване на вентилатори, почистване на стара паста и полагане на свежа термопаста предпазва лаптопа от прегряване в горещините.

Промоцията за почистване на лаптоп е валидна от април до октомври 2018 година.

Няма такива цени в София!
Адрес на сервиза: град София, кв. Изток, ул. Атанас Далчев 7
Работно време на сервиза от 10 до 18.30 ч. всеки ден.
За контакт ИТ експерт Димитър Георгиев.

Повече за промоции 2018 вижте тук