Български Руский язык English

Продажба на маркова компютърна техника.

продажба на маркова компютърна техника

Продажба на лаптопи и компютри втора употреба

Предимства на марковите компютри и лаптопи.

Първо ще е добре да си изясним какво е компютърна техника. В това понятие влизат лаптопи, компютри, сървъри, сървърни станции, таблети, монитори, принтери, скенери, мултифункционални и други. Общо взето пазара на компютърна техника може да се раздели условно на два вида: маркова и евтина немаркова. Продажба на маркова компютърна техника най-често е реновирана.

Немаркова компютърна техника

Немарковата техника се продава масово на цени от приблизително 500 до 1500 лева. Това е електроника от по-нисък клас за масова домашна употреба. Продава се само нова. Особеност е че е много нетрайна и бърза се поврежда. Характеризира се с до 2 годишна базова гаранция, ниско качество на материалите и некачествена изработка. За да се осигурят големи продажби на количества тази техника се набляга на ниски цени и привлекателен външен вид. Разчита се на тънки корпуси, лекота, грабваща външна визия, ярки цветове, привлекателен дизайн.

Предимства на такава покупка е получаване на по-дълга гаранция (от до две години) и по-модерния дизайн.

Главен недостатък е ниското качество и сравнително кратък живот на компонентите. Пести се от материали. Ако бъде отворен такъв лаптоп или компютър той може да се познае по видимо спестените материали и цялостното ниско качество на изработка. Често след като изтече гаранцията започват проблемите.  Най-често горят видеокарти, повреждат се букси, клавиатури, батерии.

Маркова компютърна техника

Марковата техника е скъпа. Рядко може да намерите нов бизнес компютър или лаптоп на цена под 3000 лева. Това са определени марки и модели, които са с високо качество и са проектирани за бизнеса. Такава техника е в състояние да работи стабилно дълги години без да даде проблем.

У нас маркова техника се продава нова във фирмени магазини на DELL, Lenovo, Fujitsu, HP. Поради много високата си цена марковите компютри и лаптопи се продават предимно втора употреба или така наречените още реновирани.

Те са внос от европа и щатите предимно. Там те се изкупуват на едро на по-ниски цени като употребявани. Това са марки като Dell, Fujitsu, Lenovo, HP, Toshiba. Моделите съответно са само от най-висок клас бизнес серии. Така например за Lenovo това е серията ThinkPad. За Dell – Vostro и Latitude, за HP – EliteBook и ProBook.

Предимство на покупките втора ръка е високото качество на изработка и голяма здравина. Въпреки че са втора употреба тези лаптопи се характеризират с много по-голяма здравина и устойчивост. Освен това цената им е в пъти по-ниска. За около 300-500 лева може да купите наистина нещо добро, което ще върши идеална работа и няма да ви подведе.

Недостатък е донякъде поостарелия дизайн и по-малката гаранция на хартия (което на практика не е голям проблем).

Как да изберем подходяща техника за нашите нужди?

Преди да купите нещо първо направете преценка какво търсите.

Ако търсите нещо евтино определено е по-добре да купите втора ръка. Тази техника е по-евтина и същевременно по-здрава. Търсете нещо в диапазона около 300 лева, ако ще ползвате за обща работа. Ако ви трябва по-голяма процесорна мощ и видеокарта е добре да се спрете на лаптоп с core i 5 трето поколение като минимум. Цената на такъв лаптоп и компютър ще е приблизително 600 лева. В случай, че търсите обща бързина на работа ще ви трябва задължително SSD диск.

Ако парите за вас не са проблем то най-добре не се скъпете и си купете марков нов лаптоп. Препоръчвам горещо серията ThinkPad и ThinkCentre на Lenovo. По добре избягвайте техниката за масова домашна употреба.

Продажба на маркова компютърна техника втора употреба в сервиз “Изток”

В сервиз за компютърна техника “Изток” предлагаме маркови лаптопи, маркови компютри, монитори и принтери. Също така при нас може да намерите маркови компоненти. Цените на по-евтините модели лаптопи с двуядрени процесори започват от 200 лева. Компютри може да намерите на цени от 170 лева. Принтери лазерни, монитори до 24 инча и друга електроника може да се намери на цени от 100 лева.

Ако ви е заинтересувала нашата оферта може да ни потърсите на 0894 700 233 за повече информация и актуални цени.