Български Руский язык English

Как да възстановите контактите от телефон на андроид?

Възстановяване на контакти от телефон на андроид може да се окаже трудно. За да възстановите контактите от андроид телефона си има разни подходи. Без значение дали ще ги прехвърляте или  се е случило да ги загубите, не се притеснявайте. Това може да бъде и доста лесно. Не е нужно да се ядосвате или да решавате, че всичко е безвъзвратно изчезнало. Винаги има начин да се справите със ситуацията, в която, нека си признаем, всеки от нас е изпадал поне веднъж в живота си. В крайна сметка, ако не може да се оправите сами има професионални сервизи които възстановяват данни.

Направете архив на контактите си в облак

Да възстановите контактите от андроид телефона си, ще бъде като детска игра, ако преди това сте направили архивиране на контактите си в облак. Акаунта в „Google”не винаги архивира всичко дори ако сте се свързали с него. Това е доста важна стъпка, която е препоръчително да направите още щом вземете новия си телефон. За да не се стига до безвъзвратна загуба на информация от мобилното ви устройство архивирайте редовно. Вашия така наречен облак, ще съхранява вашите контакти и всичко важно за вас, като ги предпазва от ненадейна загуба. Плюс това, ще можете лесно да достигате до тях, през различни устройства.

Бекъп в облак е едно модерно решение за всеки.

Препоръчвам облачни услуги като CM Backup и G-Claud, но има и много други подобни. Да кажем, че вече сте създали своя акаунт и ненадейно загубвате всички налични контакти. Трябва просто да влезете в своя облак, през телефона си, или ако е блокирал през друго устройство. След като направите това, трябва само да натиснете върху характерния  за “Google” имейл знак, който се намира в горния ляв ъгъл на екрана. Там трябва да ви излезе меню, наречено „Contacts”.  От там, трябва да погледнете в дясно и да намерите бутон с надпис „More”. След като го изберете, трябва да натиснете бутона „Restore Contacts”, който ще ви се отвори като опция от падащото меню.

С изпълняването на следващата стъпка, ще ви се наложи да изберете от преди колко време да възстановите контактите от андроид телефона си, като максималния период, който може да зададете е тридесет дена. След като приключите с това, ще трябва да изберете бутона с надпис  „Restore”. Сега вземете телефона си и влезте в настройките. Стигнете до менюто, където са запазени вашите акаунти и изберете този акаунт, където синхронизирахте контактите си.  В горния десен ъгъл, ще забележите икона, под формата на три точки. След нейния избор ще ви се отвори меню, с няколко различни опции.  Изберете от списъка „Sync now” и това е всичко. Вашите контакти отново трябва да са си на мястото на което са били досега.

Архивиране и възстановяване на контакти чрез меню експортиране и импортиране.

Всеки телефон на андроид вече има в менюто на контакти опции, чрез които дава възможност да експортирате всичките си контакти в един VCF файл. Той може да се екпортира на външна карта памет или в паметта. След това не забравяйте да го запазите на по-сигурен носител или просто го копирайте на компютъра си. От този файл впоследствие при нужда може лесно да импортирате контактите непокътнати на същия или друг телефон.

Програма за възстановяване на данни.

Друг вариант, на който бихте могли да разчитате ако опитвате да възстановите контактите от андроид телефона си, е с помощта на предварително инсталирана програма за възстановяване на данни. В интернет пространството има достатъчно такива, които са лесно достъпни,  можете да изтеглите безплатно и на които можете да разчитате. Хубавото при тези програми е, че също така може да си възвърнете и друга загубена информация като снимки, файлове.

Възможно е да поставите на телефона си дори програма, която да възстановява само информацията от вашата сим карта, като смс-и и телефонни номера. По този начин ще сте сигурни, че дори да са записани не в устройството, а във вашата карта, те отново ще могат да бъдат възстановени. Знаем, че понякога се случва да запаметяваме контактите си и на двете места. Тези програми са съвсем лесни за работа. Всичко, което трябва да направите, е просто да следвате инструкциите, за да имате успех с което сте се захванали.

Винаги правете бекъп на снимки и контакти.

Който и от двата начина да предпочетете за да възстановите контактите от андроид телефона си, старайте се да сте една крачка напред пред вашия мобилен телефон – застраховайте се. Предварително си създайте акаунт в „google”. Колкото и да ви се струва излишно, един ден той може да ви бъде необходим. Инсталирайте си програма, с която лесно да можете да възстановите данни, които сте загубили без да искате.