Български Руский язык English

Прехвърляне на контакти на телефон

Прехвърляне на личните контакти на телефон

Понякога, радостта от новопридобит телефон, може да бъде помрачена от съвсем дребни и малки спънки. Те по принцип не би трябвало да ви бъдат проблем, но понякога стават голям препъникамък. Такъв проблем е например прехвърлянето на контакти от вашия стар телефон под андроид на новия си смартфон. Ако прибавим към това и напълно нова и различна операционна система, това може да бъде доста объркващо.

Всичко е много просто и лесно, защото съществуват няколко лесни способа, с които да осъществите преместването на контактите. Вече лесно може да преместите вашите лични контакти. Не е нужно да използвате отдавна излезли от употреба методи. Преписването на ръка от старото ви устройство и вписването им наново е излишен труд. За щастие, новите модели смартфони, вече са ни улеснили доста. Вече не се налага да губите нито време, нито да полагате усилия за това.

Автоматизирано прехвърляне на контакти

Ако разполагате с акаунт в отдавна познатия ни Gmail, то трябва да сте наясно, че голяма част от работата е вече свършена. Няма за какво да се тревожите. Прехвърлянето на телефоните благодарение на акаунта ви в тази електронна поща, няма да ви коства нищо. Може да искате да преместите контактите от iPhone, на телефон от друг модел, използващ операционна система Android. Трябва просто да свържете по-стария си телефон с компютъра, и да достигнете приложението iTunes. Най-горе на прозореца, който ви се отваря, намерете опцията “info”. След като ви се отвори, потърсете „Sync Contacts” и задайте команда „Google Contacts”. Показва се прозорец, където да зададете данните за своя акаунт. По този начин, ще успеете да съхраните всички номера и контакти в профила на Google. Преди да осъществите прехвърлянето на контакти на телефон, е хубаво да ги прегледате за повтарящи се такива, или отдавна неизползвани.

Акаунта в Google е необходимост.

Остава само лесната част. Сега вече притежавате телефонните номера във вида, в който искахте да бъдат преместени на новото устройство, при неговото включване. Ако е за първи път, то само ще ви попита искате ли да синхронизирате с акаунта си в Google. За да потвърдите, трябва просто да въведете данните си, и всичко ще се прехвърли автоматично. Ако не стартирате телефона, в който искате да копирате контактите си, за първи път, тогава ще бъде необходимо да влезете в менюто му за настрoйки. Там намерете опцията „Account and Sync”, в чиято долна част ще ви се отвори опция за добавяне на акаунт, където лесно може да въведете данните за вашия такъв в Google.

Облачни услуги и акаунти

Ако досега сте използвали така наречения „облак” за устройства, работещи с “iOS” операционна система, създаването на резервно копие на контактите ви, което да прехвърлите в новото си устройство е толкова улеснено, че ще ви напомни за детска игра. Влезте във вашия „облак” през компютъра си и намерете опцията „Contacts”. След като ви се отвори следващия екран, изберете опцията „Всички Контакти”, която би трябвало да се намира в най-горния ляв ъгъл на екрана ви.

За да зададете отметка на всички контакти, без да трябва да избирате всеки един по отделно, ви е необходима комбинацията от клавишите „Ctrl+A”. След това намерете иконата с форма на зъбно колело и кликнете върху нея. Изберете опцията, наречена „Export vCard”. Маркирайте отново всичките си контакти със клавишната комбинация от по-горе и кликнете върху всеки един контакт с десния бутон на компютърната си мишка. Изберете отново опцията „Export vCard”, като не забравяте да зададете името на vCard-а, в който искате да осъществите импорта. След това и къде да бъде записан.

Вашите контакти веднага ще бъдат изтеглени под формата на файл, който съвсем лесно може да изпратите в и-мейл до себе си, или да ги запишете директно във Google акаунта си. От там лесно ще ги поставите на новото устройство, в което искате да ги използвате.

Професионално прехвърляне и възстановяване на изгубени контакти от един телефон на друг

Ако тези два начина, с които трябваше да улесните прехвърлянето на контакти на телефона си, не са ви били от полза има и други начини. Може да ви се струват трудоемки например. Естествено има и други приложения, на които може да разчитате. Понякога, те може да ви бъдат доста по-полезни или по-ефективни от описаните начини, но не означава и че са сто процента по сигурни. Избора тук е изцяло ваш. Вие сами ще изберете на кое предпочитате да се доверите и кой метод ви е по-малко трудоемък. В случай, че сте решили да се доверите на специалист ни потърсете за помощ. Няма да ви я откажем.