Български Руский язык English

Инсталиране на Windows 10 Home и Pro на лаптоп

Стария лаптоп не става за нищо. Работи бавно, цикли, изключва. Решили сте да си купите нов. Често се случва да купим нов лаптоп онлайн от интернет магазин, от Техномаркет, Технополис, или от някъде другаде. Обичайна практика на продавача е да се предлагат лаптопи без инсталирана операционна система, или пък такива с инсталирано Ubuntu Linux. Най-често това са точно лаптопите с по-изгодна и по-ниска цена, а с по-добри параметри.

Професионално инсталиране на Windows 10 на лаптоп

Инсталиране на Windows 10 HomeКакво да правим, ако сме си харесали лаптоп, но нямаме възможност да си инсталираме сами Windows? Най-доброто решение е да потърсите бърза и професионална услуга за инсталиране на Windows на лаптоп. Ще ви трябва сериозна компютърна фирма, която може да инсталира системата уиндоус на вашия лаптоп. При това не просто да инсталиране на уиндоус на лаптоп, но и да настрои всичко бързо и професионално. Целта е когато си вземете лаптопа след броени часове да може свободно да го ползвате за всичко, което се сетите без да се притеснявате, че нещо може да не сработи. Сервиз за компютърна техника „Изток“ ще предложи и ще инсталира само най-доброто на вашия лаптоп. В сервиза разполагаме с всички най-актуални програми и софтуер, които може да са ви необходими. Не е нужно да носите със себе си драйвери, програми и прочее софтуер.

Как се инсталира Windows 10 на лаптоп?

Как протича стандартно инсталацията на Windows на лаптоп в сервиз „Изток“? Първоначално целия хардуер на лаптопа се проверява за наличие на грешки. Ако тестовете преминат нормално се пристъпва към същинското инсталиране на Windows. Най-често инсталирането се прави с оригинален Windows предварително качен на инсталационна флашка. Възможно е също така инсталиране на Windows от оригинален диск и носител. Активирането става само с оригинален ключ на Microsoft. В сервиза избягваме да ползваме стари версии на Windows и програми. Ежедневно обновяваме софтуера си, така че може да разчитате на най-доброто излязло до момента. След приключване на инсталацията на уиндоус на лаптопа се изтеглят от интернет, чрез сайта на производителя и се инсталират оригиналните драйвери за устройствата. Последна стъпка е инсталирането на най-необходимите програми. В основния пакет с програми влизат есенциални програми и софтуер като Adobe Acrobat Reader, Adobe Flash Player, Chrome, Mozilla, Skype. Освен това задължително се инсталират антивирусен софтуер, офисен софтуер, торент клиент, архиватор, аудио и видео плеър. След приключване на работа лаптопа се тества задължително. Проверява се дали всички устройства работят нормално. Камера, звук, микрофон, Wi-Fi, USB портове, Bluetooth  и други. В случай на проблем се търси решение за неговото отстраняване.

UEFI_BOOT_GPT

Добро първоначално инсталиране на Windows 10

Важно условие за добрата работа на лаптопа е първоначалната инсталация да се направи както трябва. Ако не сте опитен потребител и не сте правили инсталиране на уиндоус на нов лаптоп, по-добре не поемайте риск. Главното предизвикателство пред нова инсталация на Windows на лаптоп е в настройките на BIOS. В новите лаптопи са заложени нови функции като UEFI boot, Secure Boot и други опции, които са в състояние да превърнат процеса на стартиране на инсталацията в истинско предизвикателство. В сервиза работим на експертно ниво и може да се погрижим за това вашата техника да бъде инсталирана и настроена бързо и професионално с всичко най-необходимо без риск за възникване на проблеми след време.

Кои версии на Windows заслужават да бъдат инсталирани на вашия лаптоп?

уиндоус 10Когато говорим за инсталиране на Windows на нов лаптоп с предимство е най-новия Windows 10 Home и Windows 10 Pro.  Те имат пълен съпорт за най-новите GPT UEFI дялове с поддръжка на по-големи от 2 TB файлови системи. Освен това тази версия на уиндоус ще бъде актуална и ще се поддържа много по-дълго от колкото предни версии.  Друга добра версия е Windows 7. Тя е особено подходяща в случай че използвате по-стар лаптоп или остарял софтуер, който има проблеми със съвместимостта. Колкото до Windows 8 и Windows Vista, то те се явяват междинни версии и не е препоръчително тяхното инсталиране. Windows XP и по-стари пък са напълно остарели и отдавна минаха в архив. При тях повечето функции и програми, особено тези които са свързани с интернет изобщо не могат вече да сработват нормално. Така че нашата сервизна препоръка е: ако ползвате нов лаптоп за предпочитане е Windows 10; ако ще ползвате по-стари програми на стар лаптоп е по-добре да се инсталира Windows 7.

Какъв Windows е добре да се инсталира на лаптоп втора употреба?

инсталиране на лаптоп Lenovo ThinkpadНапоследък все по-често предпочитаме да си закупим лаптоп втора употреба, но да е марков, отколкото евтин нов лаптоп. Това е резонно, като се има предвид ниското качество на новите машини пред здравината на марковия лаптоп. Употребявани лаптопи с марка Lenovo и Dell са за предпочитане. Пословичната здравина на Lenovo Thinkpad серията не е мит, а напълно отговаря на истината. Добрата новина е че тези лаптопа имат пълна поддръжка за всички версии на Windows, включително и за Windows 10. Стига разбира се модела да не е по стар от T61 и T400. Тогава би било по-подходящо инсталиране на Windows 7.

Две думи за Linux

инсталиране на линукс на лаптопАко сте фен на линукс операционната система не е проблем да се възползвате от услугата за инсталиране на Linux Mint и Linux Ubuntu в сервиза. Характерни особености на Linux са:

  • По-добра стабилност, по-малко вируси (не че няма изобщо вируси)
  • Значително по-ограничен набор от програмни продукти разработени за линукс.
  • По-ограничена поддръжка от към драйвери за периферни устройства.
  • Чудесен за обща работа лишена от към специфични дейности.

 

Бързо инсталиране на Windows на лаптоп

Инсталирането на Windows 10 на нов лаптоп може да стане за около един час като технологично време. При това към инсталирания лаптоп се добавя необходимия софтуер и се прилагат оптимални настройки. В нашия сервиз една инсталация нормално става за около един до два часа, заедно с пълен пакет програми. Ако бързате и нямате време да чакате повече от два часа елате при нас. Сигурен съм че ще останете доволни както от бързината на обслужване, така и от качеството на работа в сервиза.

Още за инсталиране на Windows на лаптоп може да прочетете в тази статия.