Български Руский язык English

Инсталиране на Viber на компютър

Viber е доста популярно приложение днес, чрез което всички могат да пращат напълно да безплатни съобщения и провеждат дълги видео разговори. Приложението е по-популярно сред телефоните, вашите таблети или смартфони. Малко хора имат инсталиран Viber на настолния си компютър. Може би е така, защото не сте запознати как точно да го качите на настолното си устройство. Ето затова днес ние ще покажем, как може да го направите.
Задължително при инсталация на Viber на компа е нужда приложението да е изтеглено на мобилния ви телефон. Второто, което се предприема при изтеглянето на Viber на настолния компътър е да се изтегли приложението му за Windows. Когато влезете в сайта на Viber и намирате приложението за Windows и просто натиснете бутончето Get Viber. Следва да запазите туко що изтегления файл. Запаметете го на избраното от вас свободно място в компа.
Когато файлът ви е вече изтеглен, натиснете с бутона на мишката – левия, два пъти върху самото файлче. По този начин вие стартирате инсталатора. Изчаквате малко и на екрана ви се появява прозорче. Просто натискате бутона Accept & Install, и продължавате смело напред. Когато натиснете този бутон, вие всъщност се съгласявате да приемете общите условия за ползване.
Отново чакате, защото е нужно малко време на самата програмка да изтегли всичко и да зареди нужните и файлове. След като това се случи на екрана излиза поредния прозорец. Той ще ви пита дали имате инсталиран Viber на мобилния си телефон. Тук цъквате с мишката върху бутончето, на което пише Yes. След потвърждаването ще изскочи ново прозорче, в него напишете личния си телефонен номер.
Отново трябва да изчакате, защото на мобилния ви телефон ще бъде изпратен код, който трябва да въведе в следващия изскочил прозорец на компа ви. Въвеждате кода в полето, а после поставяте отметка върху „посланието под него” – I have read and accept the. Остава да цъкнете върху бутона, долу в дясно, на който е написано Enter Viber.
Тове е всичко, вече инсталирахте успешно Viber  на настолния си компютър и можете да изпращате безплатни съобщения, да провеждате видео разговори, да споделяте снимките си, клипчета и други.
Бъдете внимателни:
1.    Получите ли съобщение с номер, който започва с +372….. никога не отговаряйте. Самият номер е Украински, но ако отговорите и се обадите може да „изгорите” с доста парички.
2.    Много често се изпраща и заразено съобщение с текст „ Някой те е снимал с видео и го е качил навсякъде в Интернет, гледай гот тук ………. (линк). Това е поредната измама, ако кликнете върху линка зловредния софтуер веднага започва да „прониква” в компа ви. Освен това същото съобщение ще бъде препратено и на всички телефонни номера, които имате. Номерът, от който уж изпращате съобщението обаче няма да е български.