Български Руский язык English

Инсталиране на програми: скайп, антивирусни, офис пакети, архиватори

Всеки компютър, лаптоп и дори таблет след като е ползван година, две или три е много вероятно да се нуждае от преинсталация на операционната система и всички необходими програми. Много важен е не само Windows да бъде инсталиран добре, но и всяка програма на компютъра да е инсталирана и настроена както се полага. Програмите трябва да бъдат с най-новата си версия, без излишен адауер и добре подбрани. Често адауера е прикачен за самия инсталатор на програмата. В нашия сервиз всеки път когато направим инсталиране или преинсталиране на Windows, задължително настройваме системата и програмите. Не бива да има несъвместимости и проблеми при тяхното ползване след това!

Най-използвани програми под Windows операционна система

Кои са най-често използваните програми под Windows, без които според мен един компютър/лаптоп не може?

Ако говорим за програми в най-общия смисъл на думата, то такива на първо място по важност са драйверите за устройствата. Всяко PC има нужда от точните драйвери, за да работи нормално и безпроблемно.

сервиз за лаптопиКак да намерим и инсталираме точните драйвери?

Всеки компютър или лаптоп има производител, точен модел, парт номер и сериен номер, по който може да се идентифицира с абсолютна точност. На сайта на производителя може да намерите също драйверите за конкретната версия на операционна система Windows (XP, Vista, 7, 8, 8.1,10), която сте инсталирали. Внимавайте при избор на версия, защото може да се окаже, че вашето PC не я поддържа изцяло откъм драйвери и тогава ще се наложи да започнете всичко отначало. Драйверите обикновено са качени на сайта на производителя за свободно изтегляне, така че всеки може да си ги дръпне сам.

Програми и програмно обезпечение за Windows

След като сме инсталирали драйверите, вече сме готови за програмите, или приложния софтуер. Най-често ползвани програми за момента са:

  • Skype и Viber – за чат и разговори през интернет.
  • Офис пакети като Microsoft Office, Open Office, Libre Office, Adobe Reader и Acrobat Pro, както и много други за писане и редактиране на документи.
  • Антимолуер и антивирусен софтуер
  • AVG,  ESET NOD32, Avast, Avira, Symantec, Kaspersky, 360 Total  и други антивирусни програми ;
  • Malwarebytes – една изключително ценна програма що се касае за почистването на вашия компютър от всякакъв нежелан софтуер и зловреден код;
  • ADWCleaner – страхотна нова програма за почистване от адауер, която наскоро Malwarebytes придоби.
  • Още важни програми, без които не може са: Winrar за архивиране и операции с архивни файлове. Adobe Reader, или Foxit Reader за четене на PDF документи. За мултимедиино съдържание важни са кодеци, плеъри за музика и филми, плъгини като Adobe Flash Player. Той е незаменим за коректното изобразяване на флаш анимацията от интернет сайтовете и плейване на клипове. Добър софтуер за запис на дискове е NERO например. Алтернативни на интернет експлорер браузъри като мозила, гугъл хром и опера, както и множество други програми.

Сервизно инсталиране и настройване на компютри и лаптопи

Знайте че в нашия сервиз изпълняваме поръчки по експертно инсталиране на Windows, необходими драйвери  и програми, а също така намираме и инсталираме приложен софтуер по поръчка на клиента. Много фирми за компютри просто инсталират Windows и основни драйвери без да доинсталират техниката с елементарни най-необходими програми след това. Резултата е, че хората не могат да използват компютрите си и се принуждават сами да търсят и инсталират програми постфактум. Проблема за средностатистическия неразбиращ ползувател е, че не знае точно какво да прави и често започва да дърпа програми от където му падне. Така пълни компютъра си с вируси за нула време след свежата инсталация/преинсталация. Заедно с това скоро се обезсмисля всичко, защото се налага отново да се преинсталира заради вирусите. Ето защо е важно след всяка инсталация и преинсталация на уиндоус да се направи една добра настройка на системата, като се подсигури подбран и надежден софтуер и програми за всеки компютър.

За повече информация може да се свържете с нас на 0894 700 233.

Успех на всички!