Български Руский язык English

Командния скрипт е съществен за автоматизирането.

В основата на автоматичното скоростно инсталиране на Windows 10 стоят командни скриптове. Мечтата на IT специалиста е да сведе цялата инсталация на Windows и програми до натискане на два три клавиша и няколко клика с мишката. В идеалния вариант всичко става с натискането само на едно копче.
За да достигнем до съвършенство при скоростното автоматично инсталиране на Windows обаче, трябва всичко да се направи предварително, така както програмистите подготвят ред по ред програмния продукт. За инсталирането на Windows имаме два варианта за автоматизиране на инсталацията: чрез файл наречен unattend.xml, а също така папка %OEM%. За инсталирането на софтуера пък съществуват редица готови разработки като WPI и MInst.

Колко отнема скоростното инсталиране и преинсталиране?

Когато всичко е готово инсталирането на системата отнема точно толкова време, колкото позволява скоростта на хардуера. При съвременните бързи лаптопи и компютри е напълно възможно една автоматизирана инсталация на Windows 10 да отнеме не повече от 15-20 минути. Разбира се тук говорим за едни наистина супер бързи и модерни конфигурации. Питате се: как да избера компютър или лаптоп така, че да е достатъчно бърз? Накратко ще разясня.

Как да избера бърз компютър? Какво да гледам?

За бързината на една съвременна машина, била тя таблет, лаптоп, или компютър от съществено значение са едва няколко броени характеристики.  Основното което дава светкавична скорост на съвременния компютър е комбинацията от мощен процесор и SSD диск. Естествено рам паметта не бива да е по-малко от 4 гигабайта, в противен случай тя ще остане слабото място на вашата конфигурация. Под мощен процесор трябва да разбираме нищо по-малко от Intel Core i5, или Core i7 (евентуално аналог от AMD). SSD диска е абсолютно задължителен, ако търсите бързина на работа. Проверете скоростта на четене и запис. Размера на SSD от 120 до 512 GB е по ваш избор и обикновено няма отношение към бързината на работа на системата. По възможност избирайте SSD с 3D NAND. 

Къде да се възползвам от скоростно автоматично инсталиране и преинсталиране на най-новия Windows 10?

В сервиз “Изток” разбира се. За целта прилагаме най-модерни технологии. Всеки ден програмните продукти, които инсталираме на клиенти се обновяват с най-новите версии. Разработваме ежедневно скриптове за автоматично оптимизиране на системите, за да работят максимално бързо, при минимално натоварване на системата. Също така се работи усилено по подобряване на съвместимостта с различните версии на Windows 10.

Заповядайте при нас. Изберете най-добрите професионалисти и ще видите, че няма да съжалите нито за миг за избора си. Сервиз “Изток” винаги носи късмет! 🙂