Български Руский язык English

Фабрично нулиране на таблет

Рано или късно нулиране на таблет и телефон става неизбежно. С времето, дори и да се опитваме и поддържаме мобилните си устройства, те просто отказват да работят правилно. Стават лесно твърде бавни за разлика от началото на употребата им. Именно в такъв момент ни се налага да прибегнем до фабрично нулиране на телефона или таблета.
Това е съвсем рамките на нормалното. Продължителната употреба на устройството винаги си казва своето. В даден момент то започва да се справя със задачките, които му задавате доста по-бавно, а да не говорим и че понякога изобщо отказва да ги върши. Това естествено не означава, че веднага трябва да вземате нов апарат. Не и преди да се опитате да възвърнете първоначалното му състояние, като го изчистите от всичко излишно. Може би нещо го затормозява. Вариант за справяне е фабрично нулиране или преинсталиране на телефона или пък таблета.

Пипнете настройките

Първия метод, чрез който можете да опитате, е чрез менюто с настройки на вашето устройство. Там трябва да достигнете опция, наречена „factory reset”. В зависимост от уреда, който използвате, или версията на операционната му система тя най-често е андроид. Опцията може да е принадлежаща към подменюто „privacy”, или същото такова, наречено „backup and reset”.  Избирайки опцията за фабрично нулиране на устройството под андроид всичко се връща към фабричния си вид. Нещо като преинсталиране на Андроид.  Данни, настройки, приложения и данни, които сте въвели в устройството си, по времето, за което сте го ползвали, ще бъдат безвъзвратно изтрити. Така че внимавайте и предварително си архивирайте!

Прехвърлете важната информация

Преди да пристъпите към тази важна стъпка, е нужно да се уверите, че всичките ви данни, контакти и важна информация, са запазени на вашия компютър или във вашия акаунт в така наречения „облак”. За да продължите по-нататък с този процес и да го завършите, трябва да потвърдите, чрез натискане на опцията „erase everything”.  По този начин, състоянието на устройството ви, ще се възстанови до начина, по-който е било, в момента на покупката му. Сега вече може да опитате да подобрите и забързате работата му, като въведете в него само информацията и приложенията, които са ви наистина нужни и необходими. По този начин, ще се отървете от всичко излишно, което досега е затормозявало вашия таблет.

Фабрично нулиране при блокиране.

Друг метод, с който лесно може да постигнете фабрично нулиране на таблета, е също толкова лесен, колкото и по-горния, за който вече ви разказахме. Всичко, което трябва да направите е да изключите устройството си. ако случайно по някакъв начин е спряло да работи и не реагира на командите. Това също е доста често срещан проблем при някои модели, които му задавате, внимателно извадете батерията му. След като успеете да го изключите, натиснете и задръжте бутоните за възстановяване на фабричните настройки. При различните модели, те винаги са различни. За да разберете каква точно е вашата комбинация, която ви е необходима, проверете в ръководството за употреба на „машинката” ви. Най-често използваните комбинации са някои от следните:

  • Бутончето за усилване на звука + бутон „Home”+ бутона за включване
  • Бутончето за намаляване на звука на устройството + бутона за стартиране
  • Бутона  „Home” + бутна за включване

Вижте в интернет

Ако сте изхвърлили или загубили хартиеното си ръководство, това също не е голям проблем. Може да откриете коя комбинация ви е необходима, като просто потърсите информацията за вашия модел телефон или таблет в интернет пространството.
След като намерите и извършите това, на екрана на устройството ви, ще се появи същото меню с настройки, което описахме по-горе. Начина по който трябва да действате, за да извършите нужното фабрично нулиране на телефона или таблета  е аналогичен. Разбира се, и тук трябва да напомним, че ако уреда на който прилагате тези действия, не е напълно блокирал, е хубаво да запаметите важните за вас данни и информация.
Тези лесни два начина, за достигане на фабрично нулиране на телефона или таблета, са и основните. Те би трябвало да ви отнемат не повечко от десет минутки, а да накарат вашата машинка да заработи отново, или, отървайки се от ненужната информация, да забързат процеса на работата и, и да намалят необходимото и време за справяне със задачките, които сте и задали.

Възстановяване на контакти и снимки от таблет и телефон на андроид

Ако сте свършили белята и сте нулирали устройството си под андроид без да си запазите към фабрични настройки не бързайте да се отчайвате. Веднага изключете телефона си и ни потърсете. Все още е възможно да се спасят важни файлове и контакти от него. В сервиза разполагаме с професионални техники за възстановяване на контакти и данни от телефон и таблет под андроид ОС.