Български Руский язык English

Windows 10 финална версия RTM е вече факт.

Windows 10 е най-после тук, така че побързайте да дръпнете ISO-то! Финалната версия RTM (Release to Manufacturing) e вече готова и пусната към производителите на хардуер.

В същото време, можете да изтеглите , инсталирате и тествате последната версия на Windows 10 с номер 10240, известна ни като Windows 10 RTM като посетите този сайт. В нея ще се насладите на най-новия новия Spartan Web браузър , новия виртуален помощник на Майкрософт – Cortana , а също и на дългоочакваното завръщане на старт менюто като основен интерфейс. В интерес на истината старт менюто е направено много читаво този път. Имаме бърз и пълен лесен контрол върху всички функции, както през класическия контролен панел, така и през новите Setttings трето поред меню от старта. Отделно са подобрени и новите функции и приложения, приближаващи Windows 10 доста до Android OS.

Готови ли сте да го изпробвате лично? Имате няколко възможности. Ако сте запознати с инструментите за виртуализация като Virtual Box и имате достатъчно място на твърдия диск , можете да инсталирате операционната система на вашия компютър като виртуална машина. Ако пък от друга страна, искате повече от един потребител да ползва уиндоуса, или искате да изпробвате оригиналната версия на Windows 10 , помислете за пълна инсталация (едно важно предупреждение –не можете да върнете вашия компютър към предишната версия и настройки на Windows. Това може да стане само, ако преди това сте подготвили носител за възстановяване). Ето какво ще ви трябва за инсталацията на Windows 10 :

  1. Стар настолен компютър, или лаптоп, който съдържа ненужна за вас информация, или такава която можете да си позволите да изтриете,за да инсталирате Windows 10 .
  2. 4GB флаш памет , или 8GB за 64 -битовата версия .
  3. Rufus , безплатна програма за създаване на стартиращи USB дискове
  4. Може да ползвате Winsetupfromusb също вместо Rufus, ако предпочитате. Бета версия 1.6 е страхотна за целта.

Ето как да инсталирате операционната система от виртуален диск на флаш-памет:

Стъпка 1: Използвайте работния си компютър (не този, който ще жертвате за инсталацията на Windows 10) , за да изтеглите Windows 10 RTM.

Стъпка 2: Докато ISO файла се изтегли, активирайте гореспоменатата Rufus или Winsetupfromusb програма . Тя е преносима, ​​което означава, че не се нуждае от специална инсталация.

Стъпка 3: Включете Rufus , след това поставете вашата флаш памет , като се уверите, че тя не съдържа каквито и да е важни данни. Rufus трябва автоматично да открие устройството и да го впише в областта на включените устройства. ( Ако не, изберете устройството ръчно. )

Стъпка 4: Обърнете внимание на бутона „Създаване на стартиращ диск“. Щракнете върху иконата на твърдия диск най-вдясно , след това отидете до мястото, където сте записали ISO файла на Windows 10 . Изберете го , и след това кликнете върху „Start“. ( Всички останали настройки са настроени по подразбиране в Rufus . )

Стъпка 5: Това ще отнеме известно време , може би около 20-30 минути. Не се тревожете , ако прозореца на Explorer се появява за флаш устройството; просто го оставете да работи, докато Rufus покаже“ DONE „. След като записването на Windows 10 Technical Preview е напълно готово можете да извадите диска или флаш паметта.

Стъпка 6: Сега е време за стария (работния) компютър . Включете флаш устройството в USB порта , а след това стартирайте компютъра. Най-вероятно ще се наложи да конфигурирате системата, за да зарежда (буутва) от външното устройство, така че може да се наложи да промените настройките на Bios менюто. Трябва да промените настройките на устройството такаq че да зарежда от флаш паметта . След като сте направили това , рестартирайте и следвайте инструкциите за инсталиране на Windows.

Ако ви поиска сериен номер по време на инсталацията използвайте този – W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX за правилно активиране на Windows 10 RTM.

При нужда от инсталиране, ъпдейт, ъпгрейд от по-стари версии на Windows (като 7 и 8) със запазване на всички настройки, преинсталиране, настройване и активиране на Windows 10 може да се обърнете за помощ към сервиз „Изток“ на 0894 700 233

%d блогъра харесват това: