Български Руский язык English

Възстановяване на снимки след форматиране и преинсталиране.

Възстановяване на снимки и документи след форматиране на диска и преинсталиране на Windows на същия диск.

Често пъти клиенти се обаждат и питат възможно ли е възстановяване на снимки и документи от диск, който е бил форматиран по погрешка. Отговора на този въпрос е еднозначен – да, възможно е, при това на 100%, стига да не е записвана друга информация върху форматирания диск. Дори нещо повече. В случай, че сте инсталирали Windows върху форматирания по погрешка дял на диска възстановяване на данни все още е възможно. Разбира се най-вероятно то няма да е пълно, но все пак е възможно да се изкарат още  доста снимки и други файлове, които не са били заменени от инсталационните файлове на Windows.

Процента на успешно възстановяване до голяма степен зависи от обема на носителя като цяло. Така например, ако сме имали на диска дял C и дял D и случайно сме форматирали D по погрешка и там сме инсталирали операционната система от значение е какъв е размера на този D дял. При дял с обем от около 300 GB и инсталиран Windows в него са припокрити около 10 GB от информацията, тоест около 3-4 % от повърхността на диска. От тук следва, че логично може да се очаква да се възтанови успешно около 96 % от изгубените файлове. Ако обаче обема на дяла е бил 30 GB и там е бил инсталиран Windows, който обикновено след преинсталация заема около 8-9 GB, то вече процента за успех е не повече от 70 %, дори може и да е по-малък.

И все пак 70 % успешно възстановени файлове никак не е зле, при положение че предположим че са загубени ценни снимки и документи. Ще останете удивени от възможностите на професионалния сервиз за компютри да възстанови вашите безценни данни. Ето защо, ако случайно сте изтрили нещо, форматирали диска или преинсталирали Windows не където трябва, все пак спрете възможно най-бързо, след като сте осъзнали своята грешка и потърсете експертна техническа помощ по възстановяване на информация. Може да ни потърсите на телефоните за контакт дадени тук.

%d блогъра харесват това: