Български Руский язык English

Кой е лаптопа, който е най-най?

Кой е най-добрия и суперски лаптоп за вас?

Отговорът на този въпрос е доста сложен, защото всяко домакинство го използва за различни цели. Но всъщност повечето хора го ползват за едни и същи неща, като например да гледат филми, да ровичкат из интернет, редовно посещение на фейса, вайбъра, скайпа, писане на документи.Така че ще опитаме да бъдем полезни, като „разкрием” малко характеристики на устройствата, с които е добре да се съобразите.
На пазара има стотици лаптопи за продажба. Всички те ни „примамват” с лъскавата си визия и чудни характеристики. Ако обаче вие ще ползвате домашния си лаптоп за гледане на филми, ровичкане из Нета, посещаването на социалните мрежи, слушане на музика и за не много тежки игри, всеки лаптоп ще ви свърши работа. Не е задължително той да е много мощен и давате куп пари, а да не се възползвате от капацитета му.

Характеристики за хубав лаптоп.

В повечето случаи потребителя го вълнува паметта, процесора и цената. Да това са наистина важни характеристики, но ако го ползвате за „домашна употреба”, както казахме вече всеки един лаптоп е подходящ за вас. Каквото и да търсите запомнете най-важния параметър на един лаптоп е наличието на солид стейт драйв или още така наречени SSD дискове и mSATA флаш платки. Те правят лаптопите да работят наистина много по-бързо и по-добре. Другите параметри като цяло не дават толкова осезаем ефект в бързината, с която работи един преносим лаптоп. Така че ето ви един съвет от специалист – не купувайте лаптоп, който няма SSD, ако търсите бързина за своята машина. Добри марки за избор са DELL и Lenovo. Други са Fujitsu, HP, Toshiba, Acer, Asus.

1.    Процесор

– да той играе важна роля, но днес почти всички модели предлагат що годе добра изчислителна мощ и могат да се ползват достатъчно добре за разговори чрез skype, facebook, офис пакети и други. Като цяло всички тези приложения ще запълнят най-много 20% – 30% от капацитета му. Е да , двуядреният  процесор няма да е подходящ, ако желаете да играете по-тежички игри, или да го ползвате за 3D моделиране.

2.    Памет

– важен, но не ключов критерий за лаптоп използван в домашни условия за ежедневни нужди. Повечето лаптопи днес разполагат с поне 4 GB RAM, което е напълно достатъчно за гледане на филми и други. Ако все пак разполагате с малко по-голяма сума пари, може да заложите и на устройства по-голяма памет, като например такива с 8 гигабайта рам.

3.    Големина на екрана

– не се залъгвайте, че колкото е по-голям екрана, толкова по-хубава ще е картината му. Дисплея може да е внушително и впечатляващо голям, но ако характеристиките му не са добри, резолюцията ще е по-лоша, от този с по-малкия екран. Все пак 15 инчовия екран е стандарт за повечето преносими машини.

4.    Качество на екрана

– гледайте характеристиките на дисплея и избирайте модел с високо качество на матрицата. Може би имате деца вкъщи, които също ще го ползват, а качествената матрица пази очите.

5.    Покритие на екрана

– то също не бива да бъде пренебрегвано. Матовите екрани са добри защото не дават отражения и рефлекции. Цветове често са пренебрегвани, защото цветовете са по-приглушени, но пък натоварват значително по-малко очите. Лаптопите с гланцовото покритие са примамливи, но дразнят зрителните органи поради рефлекциите.

6.    Качество и здравина

– елегантния дизайн на новите лаптопи може да ви заблуди много. Ултратънки лаптопи – да те са естетически красиви, но дали са здрави? Винаги поглеждайте сглобките и пантичките, които придържат дисплея какви са. Да не се окаже, че след няколко отваряния и затваряния на устройството, те ще се разхлабят и дори счупят.

7.    Твърд диск

– тук имате избор. Новите модели ползват SSD дискове, което ги прави много по-бързи. При тях лаптопа стартира за 15 секунди, а при класическите модели за 35 секунди. Да при SSD-то самите програми работят по-бързо, но пък цената им е доста по-висока. Перфектния лаптоп има два диска – един SSD за OS и един HDD за склад.

8.    Издържливост на батерията

– лаптопа е мобилно устройство и често се изнася навън, където няма достъп до електрическа мрежа. Преглеждайте добре и вижте колко живот дават на батерията, ако тя не е включена в мрежата за захранване.

%d блогъра харесват това: