Български Руский язык English

Калибриране на снимки или игри в Windows 10

 

За да имате най-доброто изображение на снимките, видеоклиповете си или игрите, които играете на лаптопа се доверете на ръчното калибриране в Windows 10.

Перфектното изображение на монитора на лаптопа ви е една от мечтите ви, която можете да сбъднете чрез калибриране. Чрез него цветовете ще са възможно най-близките до реалните, което подобрява не само работата ви. Важно е да споменем, че калибрирането на цветовете е възможно за всички версии на Windows, но днес ще говорим как да постигнем съвършенството само в 10-та.

За целта се използва инструмента Windows Management настройките. А ето стъпките, които всъщност трябва да следвате, за да постигнете най-добрата визоализация:

  1. Задължително условие е преди да преминете към тези настройки лаптопа ви да е работил плътно най-малко 30 минутки. Само така ще постигнете най-добрите резултати.
  2. Следва да преминем към работата. С десен бутон се цъква върху десктопа. От там следва да се избере функцията Display settings/Advanced display settings. Самата функция се намира надолу в изкочилия сега прозорец.
  3. Преди следващата стъпка трябва да сте сигурни, че до този момент използвате функцията за разделителна способност, която се препоръчва.
  4. Следва да цъкнете върху Color calibration и после преминавате към натискането на И така вече е започнато калибрирането на цветовете. Следва да приемате препоръките докато видите бутончето с надпис Finish на него и да го натиснете. Така запазвате вече направените настройки и промени.
  5. После ако желаете можете да се възползвате и от С тази функция можете да калибрирате и текста си, като му създадете един идеален контраст.

Настройване на ClearType

  1. Започвате с цъкването върху Start менюто, от тава преминавате към Контролен панел. В поленцето за търсене изписвате clearType и после веднага преминавате към настройки за
  2. Сложете отметка с помощта на мишката върху включи Натискате бутончето с Next. Продължавате да го натискате докато не достигнете до края.
  3. Последно следва да финализирате „поправките” с натискането на

Тук е важно да подчертаем, че най-добри резултати се постигат в случаите, когато монитора или самата видеокарта поддържат най-малко 256 цвята. Калибрирането ще е още по-добро в случай, че се поддържа опцията „Богат цвят” или „Най-богат цвят”.

Ако вашия лаптоп се нуждае от ремонт, почистване или профилактика не се тревожете, а ни се обадете на 0894700233

%d блогъра харесват това: